Auto lekt aardgas, brandweer sluit parkeergarage in Groningen af

De Groninger brandweer moest zaterdagmiddag in actie komen in een parkeergarage aan de Herepoortenmolendrift in de binnenstad

Rond 17.45 uur kwam er bij de hulpdiensten een melding binnen van een gaslekkage in de garage. “Bij aankomst bleek dat een auto die op aardgas rijdt, gas lekte”, vertelt Ten Cate. “De garage was op dat moment al ontruimd. Bezoekers stonden buiten te wachten op de komst van de hulpverleners.” Brandweerlieden hebben met specialistische meetapparatuur metingen verricht in de garage. “Toen bleek dat de situatie veilig was kon de garage weer vrij worden gegeven.” Hoe de lekkage precies kon ontstaan is onbekend. Na een half uur keerde de brandweer weer terug naar de kazerne.

De meeste ondergrondse parkeergarages worden uitgerust met een gasdetectiesysteem waarbij gedetecteerd wordt op CO en LPG gassen.  Aardgas kan gelukkig ook gedetecteerd worden door LPG sensoren. Door de komst van voertuigen die rijden op explosieve gassen zoals aardgas of waterstof biedt de aanwezigheid van een LPG sensoren die reageren op deze explosieve gassen uitkomst.  Derhalve adviseert ExcelAir ondanks de afname van LPG voertuigen om deze LPG detectie te handhaven.

Lees hier het volledige artikel.

Bron: website Dagblad van het Noorden